Sikertörténet

Sikeres múlt és jelen, bíztató jövő

Az UDDEHOLMS AB magyarországi képviseletének ismételt inditása 1996-ban kezdődött.

A szerszámanyagok nagyon magas műszaki színvonala igen gyorsan lehetővé tette a szerszámgyártóknál elért sikert.

A melegalakító szerszámacélok jó duktilitásukkal, nagy szívósságukkal és nem utolsó sorban az átolvasztásos technológiából eredő kiváló homogenitásukkal nagyon kedvelt anyagává lettek a nyomásos öntő-, kovácsoló és sajtoló szerszámokat előállító cégeknek. Szívesen használt az előnemesített kilökő anyag is.

A műanyag alkatrészek előállítására használt formaanyagok kiemelkedő képviselői a rézötvözetek, az előnemesített alumíniumötvözet és a szintén előnemesített acélötvözetek, melyek az átolvasztásból adódó homogenitásukkal igen jól megmunkálhatók, polírozhatók.
Külön csoportot alkotnak a korrózióálló koncepció betét- és keretanyagai, melyek zömében átolvasztott kivitelben készülnek és élelmiszeripari illetve egészségügyi alkalmazásokra alkalmas minősítéssel rendelkeznek.

Sikereinkhez hozzátartoznak a porkohászati anyagok, szerszámacélok, kobaltos gyorsacélok is. Ezek az anyagok kiemelkedő tulajdonságaik és magas technológiai színvonaluk révén elsősorban a sorozatgyártás szerszámanyagai, nagy igénybevételek, olyan speciális feladatok esetén, melyek megoldása hagyományos acélötvözetekkel nem lehetséges.

Utoljára, de nem utolsó sorban sikereinket annak is köszönhetjük, hogy a külföldi szerszámmegrendelők, akik a világ bármely pontján már használják az UDDEHOLM anyagokból készített szerszámokat egy magyarországi megrendelés esetén ugyanazt megkaphatják raktárunkból.