Történelem

Az innováció három évszázada

Az Uddeholm világméretű céggé fejlődése 335 évvel ezelőtt kezdődött. Attól kezdve, hogy először állítottak elő vasat a svéd Varmland területén 1668-ban, jól képzett szakemberek generációi fejlesztették folyamatosan a termékeket, amelyek a világ minden pontjára exportálunk a szerszámgyártók részére. A kezdeti sikerek a helyi természeti adottságok kihasználására épültek, a vasércre, a faszénre és a vízenergiára. A 17. századi kis kohóból és kovácsműhelyből nőtt ki a az Uddeholm acél-, energetikai- és erdészeti csoport.

Ma, három évszázaddal később, az Uddeholm vezető fejlesztő, gyártó és szállító a szerszámacélok és a kapcsolódó szolgáltatások területén. Ma az Uddeholm termékeket a világ minden pontjára, több, mint 100 országba exportálják.

A múlt (Örökség)

Az első acélgyártó üzemet Johan Karlström alapította 1668-ban Stjarnfors-ban. Az időzítés és a hely megválasztása is tökéletes volt. Nagy igény volt Európában acélra és a vidék gazdag volt vasércben és erdőben.

A kezdetektől fogva az Uddeholm kereste a külföldi partnereket. Az újvilági piacok távolsága és a folyamatos háborúk ellenére az Uddeholm növekedett.

A 18. Században új gyár épült, a cég tovább terjeszkedett, így a 18. század végére, amikor az ipari fejlődés nagy lendületet vett, az Uddeholm Svédország második legnagyobb vas-acél előállítójává vált.

A marketing szervezet, mellyel ma is rendelkezünk 150 éve alakult. 1829-ben megvásárolták a munkforsi gyárat, ez a mostani Uddeholm Strip Steel AB. A hagforsi acélgyárat 1873-ban alapították, ez ma a cég legfontosabb termelő egysége.

A 20. század nagy változásokat hozott. Az ASSAB, az Associated Swedish Steel AB létrehozásával 1945-ben az Uddeholm nagyszámú új piacot tudott elérni. Ez erőteljes jelenlétet biztosított számunkra jelentős piacokon, különösen Dél-Kelet Ázsiában.

Új technológiákat vezettünk be a szerszámacél gyártásban, esetenként a fejlesztések vezető cégeként. A 70-es és 80-as évek során alaptevékenységünkké a szerszámacélok gyártása vált.

A jelen

Szerszámozási megoldások világméretű szállítója

Az Uddeholm ma a szerszámacélok fejlesztésében, gyártásában, marketing tevékenységében vezető szerepet játszik a világban a legigényesebb minőségi területeken. A mögöttünk lévő évek alapján tevékenységünket a nagy beruházások és az offenzív stratégiák jellemzik. Gyárunk fejlődik, egyre hatékonyabb (termelékenyebb) lesz. Új gyártási technológiákat vezetünk be, új piacokat keresünk, lokális kereskedelmi központokat hozunk létre a kapcsolódó szolgáltatásokkal együtt a szerszámozási feladatok megoldására.

2002-ben a Dan Spray A/S is az Uddeholm csoporthoz csatlakozott.

Ma az Uddeholm valódi globális kereskedelmi hálózattal rendelkezik.

Nem csupán szerszámacélgyártók vagyunk, tevékenységünk része a szállítási szolgáltatás és a termékekkel kapcsolatos műszaki támogatás, vevőszolgálat is.

A jövő

Felkészülve a következő akadályra

Az Uddeholm ma erősebb, mint korábban bármikor. Világméretű kereskedelmi hálózatunkkal az a célunk, hogy a legjobb megoldás-szállítók, szolgáltatók legyünk a szerszámok és gépipari berendezésgyártók számára.

Az Uddeholm célja, hogy az elkövetkezendő 5 évben jelentős növekedést érjen el. Kereskedői hálózatunkkal konzultálva és a piaci trendek elemzése alapján úgy döntöttünk, hogy ez a növekedés két fronton történjék:

A hozzáadott érték növelésével, azaz pl. forgácsoló megmunkálás és hőkezelés. Ezt a vonalat követi magyarországi képviseletünk is.

Erőteljes volumen-növelés.

A szolgáltatásra és a gyors szállításra vonatkozó piaci igények megkövetelik, hogy az Uddeholm mindig közel legyen partnereihez mindenütt a világon.